lätt tänkt, lätt gjort

"Se upp så att du inte lägger sten på andra människors bördor. Det du ber dem om eller förväntar dig av dem kan förefalla smått, men det skulle kunna bli droppen för att få bägaren att rinna över."



Mmm, alltså detta har jag tänkt på mkt denna veckan. jag vet, det är bara tisdag. men ändå, dessa dagar.
Det är så lätt hänt. att man vill andra väl, men att det blir så lätt fel.
Eller att amn förväntar sig saker av andra och tycker att de beter sig kosntigt eller att man tycker att de gör lite eller vad det än må vara, ngt man irriterar sig på. Men i grund och botten hadnlar det om att man inte vet så mkt om personen. Man känner inte till bakrund och historia.

Det finns så mkt i varje människa som man inte vet. Många gånger kan jag komma ihåg att jag har tyckt och tänkt att ngn beter sig kontigt, men senare när jag fått lära känna personen eller hört om vad den människan har gått igenom elle ravrt med om, så kan jag förså. Och jag känner skuld. Vi har så lätt för att dömma varandra. Jag har lätt för att dömma andra.
Andra men också mig själv. Ikväll var jag i skolan och min klass satt i en ring och pratade. Jag gillar verklinge min klass btw, men aif, så prata vi om saker vi är rädda för. Och jag tänkte verkligen efter. Jag sa såhär; jag är rädd för att inte leva upp till förväntningar. och då menar ajg inte förväntningar i form av grupptryck. Utan ärliga förväntningar som människor har på mig. Jag är rädd för att göra folk besvikna. att "let someone down" att inte kunna göra det som jag själv och andra tycker att jag borde klara.
och det är verklgien sannt.

Vi borde öva oss på att inte dömma andra och oss själva för hårt.

Choklad

Nyttigt.
Kakaobönan gör att du blir piggare, gladare och mer positiv.
mm, det tror jag på! ikväll blev det nämligen mörk choklad, och det är bland det bsäta som finns. mkt bättre än godis, ja, för så är det faktiskt, choklad klassas inte som godis. bara en parantes, ;)


allt och inget

jag nu har de tinte hänt ngt här sedan förra fredagen. är på tiden att det blir lite ändring.
idag var en MÅNDAG. vet inte vad som händer, men på måndagar är det nog bara så, att man tapapr endel energi och inspiration alltså.  men dagen gick bra, coh blev riktigt bra.
tyvärr så var det stul emd internett, så jag missade victorias och min pratstund... så typiskt.

det avr en bra helg iaf, och detta var första helgen på lägne som jag inte hade bestämt och inplanerat massa saker jag skulle göra. var nästa kosnitgt. men samtisigt bra. alltså helgen gick inte riktigt lika fort som förra, jag tror att det berodde på att jag nu kunde ta saker lite mer i taget, när man itne helatiden vet avd man ska göra på gnt sätt. både bra och dåligt att planera alltså. alltså ajg är ingen direkt planerare. utan gillar att ta saker osm det kommer. samtisigt så tycke rjag om att se fram emot saker, så jag tycker nog om när man vet roligas aker kommer hända viss ahelge, samtisigt soma jg inte är så noga med detaljerna tror jag. haha

idag var jag på judisk traditionsmiddag. minns inte vad det heter.d et är ju pinsamt. men det var verkligne intressant. judar, så lika krsitna, men ändå inte.

detta är nog en regnig vecka... mm, alltså det komme rvar aregngrått och mållningt och dimmit tills på torsdag sa de... men sen, sen HOPPAS jag påa tt det ska bli fint igen! det är iaf, inte kallt nu, runt 10 helatiden. det är ju bar iaf, som sagt.

det är konstigt, detta rä mitt forsta år utan påsklov. och det är också speciellt, för familje jag bor med rä kristna, mend e komem rinte göra ngt speciellt på påsk,, förutoma tt gå till kyrkan, som vanligt. det är väll kosntigt. mm, kommer sakan vår påsk därhemmifrån alltås för mig är det specieltl emd påskriser och påsklunch och fmailjen och allting som är runt påsk... men men. så är det.

mm, ilket konstig inlägg detta blir, ingen direkt röd tråg genom allting. bar alite uppdaretingar, får här och där! ;)

åh, nu har jag mkt att se frame mot, mm, jag kan inte säga för mkt här innaa jag vet allting påritkigt. men alltså jag har udnerbar familj coh uderabra vänner. så ajg ser fram emot att träffa några av dem! mina underbara! <3

Ja, nu blir det natti antt!
och love från josefin!

saknar/ gillar

 Oj, det är verkligen sannt när ajg säger att det är svårt att komma till en ny kultur. ärligt talat så känns det som om det var lättare för mig att komma till Kambodja, jämfört med USA. för där var ALLT annorlunda. här är så mkt olikt, men så kot likt. alltså det är svårt att förklara. ajg hade avrt i usa innan jag kom hit nu. för två veckor på semseter med bror och en amerikansk familj. men ändå så visade det sig at jag inte hade en susning om hur det skulle vara att leva här. det är verkligen ett speciellt. och som sajgt. jag har en kosnstig hatkärlek till detta land.

jag saknar... min FAMILJ och mina VÄNNER, jag gillar att jag får träffa så många härliga mäninskor här, jag saknar svensk mat, här gilalr jag att man har engen tv när man tärnar på gymmet, jag saknar vissa uttrycksord på svenska, jag gillar att verkligen bli BRA på engelska, jag saknar de där smågrejerna som avr så lätt att göra med systrar, familj eller vänner, detdär som var så vardagligt hemma, jag gillar att jag här har en schans att skapa allt från en grund där ingen vet mig sedna förut, jag saknar skolan och dagarna från gymnasiet, jag gillar att jag aldrig har läxor mer, jag saknar min säng, jag gillar att det är varmare här än hemma.

ja, vissa dagar känner jag bara saknad, vissa dagar känner jag mig stark och verkligen njuter av att få vara här. och jag vet att det är en gåva och möjligher att få vara här! så jag vill verkligen göra det bästa av denna tid jag har här!
den allmäna reaktioner från amerikaner när jag berättar att jag är från SWE, är att de trro att man vill stanna här för evigt. Det är antagligen ganska amerikanskt att se sitt som ganska perfekt.
men lyssna här, jag kommer INTE stanna här för evigt. jag kommer komma hem när jag känner mig klar med detta.
MEN jag kommer göra mitt bsäta för att verkligen kunna njuta av den tid jag har här. och ta tillvara på alla de möjligheter jag plötsligt får genom att vara här.
Alltså det är kosnitgt, allt resande har gjort mig inte mer svensk, men ändå en svensk som är vädigt stolt över mitt land. på ett bra sätt. jag trodde jag viste ganska bra om hur vi hade det i SWE, gämfört med andra länder... men jag märker att det är mkt som jag jag inte viste och inte vet.


tiden

HJÄLP! vad tiden går fort! jag kan inte förstå att det har gått a ÅR sedan förra början av Aprill! alltså det är väll kanske lågiskt om man ser det så. men ärligt talat, att det var ett år sedan som det var förra våren, som vi höll på att ladda inför studenten och alla tokigheter som skedde då. ja, tiden går fort. jag satt och tittade på bilder nu ikväll, kollade på bilder från förra året. och då hittade jag dessa. och de gör mig lite nostalgisk på ngt sätt. är så mkt minnen i dessa! :) tjejer. ni är underbara!
det avr en solig avcker dag, och vi skulle göra klart projektraporten... men vi gick ist ut och lekte! :) haha det avr underbart minns det som igår!saknar er mina töser!
lägger upp bilderna här, alltså ett år sedan tagna den 2dre Aprill.


















fina minnen töser!

kall dag

När jag kan alla Hannah Mantanalåtar, Selina Gomes och har lärt mig att "jonasbrothers är INTE ok" så tror jag det är ett starkt tecken på att jag umgås mkt med yngre flickor. haha. men det är ett bra tecken. ajg gillar att lyssna på musik med mina flickor. och det gör de med!

igår avr ajg på Sarahs talentshow. ochd et var kul! men lååååångt, 2,5 timmar. mm, men somsagt var kul att se henne och alla andra barnen. Påminde om sentralshow, inte lika repiterat och gjort av elever enbart i åk 6. men det var roligt. och som sajgt, ajg är ju i Amerika, så självklart öppnades heal showen av ett nr när några av barnen sjöng nationalsången. hehe

idag är det kallt... nu på morgonen när jag vaknar -3, och såg på bilen ute, när jag hjälpte hannah iväg till bussen, att det avr frost på den. men det ska bli varmare nu igne har de sagt. och på dagen blir det nog runt 10 grader eller så skulle jag tippa på. men sedna så kommer det nog komma veckor och dagar som påminner mer om det härliga vi hade förra veckan! ;)

men som sagt leva i nuet. Just nu känner jag mig glad. Sandra börjar jobab tidigt idag, så blir heldag jag och Lauren. gilla. sedan så blir det klass som vanligt ikväll. förra veckan jobbade jag över, så fick inte komma dit förren en timme försent. men nu ska jag vara i tid!

nu börjar jag snart jobba. hoppas ni får en bra dag!


Love


småsakerna som gör det

Ibland så tror ajg faktiskt att man kan tänka för mkt... ibalnd såg ör man det. och idag, har vart en tänkar dag. både bra och dåligt. jag märker hur DÅLIG jag ÄR på att faktiskt leva i nuet. altlså ajg vill såg gärna. för varför leva kvar i det som var, eller oroa sig för det som kommer komma. när man har nya möjligjeter NU, healtiden att göra bra saker! nu är allt vi har och på ngt sätt kan styra över. det som var var och det som kommer kommer när tiden är inne.

Det är småsakerna som gör det. det är de små sakerna omkring mig som ofta betyder mest, ett mial, ett fint inlägg på fb. ett telefontsamtal, en puss på kinden från en av flickorna, ett leende från damen jag mötte i mataffären, en pratglad kassörska i kassan och så vidare. det är så lätt att göra de små sakerna. som faktiskt betyder så jätte mkt! ändå är det så lätt att glömabort ibland.
men ajg inser att jag har världens bästa vänner och familj! och de tär inte abr angt jag säger. ajg menar det från botten av mitt hjärta! jag har det så oerhört bra och jag har såååå mkt att vara tacksam för!
tack för de småextrasakerna ni gör för mig! :) det betyder oerhört mkt!

Nu ska jag sova.

bilden är fån förrförra sommarn. Jag fotade Britta ute på en äng

Till Bror!

Detta är ett inlägg till dig bror! :) haha
vet itne om du kan få tag på det i swe, finns säkert nu när du är storstadspöjk numera! ;) men här finns det iaf, mängder!
så när du kommer! ;) haha

pontus, det är med kärlek! <3 :)


YMCA

Ja, jag inser det ju själv, jag sammlr på mig mer och mer USApoång. både bra och dålgit.
som sagt, nu är jag melem i YMCA. och det känns mkt bra! I swe avr ajg inte offta särskillt sugen på att gå och träna eller gå till HK, men nu har jag verkligen saknat det! så nu ska det bli ändring på saker och ting.
tror att de kan ha att göra med att jag är i USA med. altlså saker är annorlunda här. sam, i vardagslivet så rör jag mig inte alls så som ajg gjorde hemma. här tar man bil äverallt!! man kan lixom inte gå. haha. och sedan så tror jag också att det är så att maten här är annorlunda... ja, det är fet och smaklös mat. ärligt talat. amerikaner har verkligne inte den bsäta maten.

Idag vaknade jag upp pigg! hurra. jag har avrt så dålig på att sova den seanste tiden! alltså som ni ve, så har jag inga rpoblem med att somna när jag väl lägger mig. men när man är här så blird et så mkt datortid. mend et är ju det ändaå sättet jag kan komunicera med er där hemma! <3 så jag säger till mig själv, att det är ok, deta året får jag vara en datanörd! haha, men Theres är det samma.s å det känns bra! ;)

nu är det ännu en ny dag. känns skönt att måndagen är förbi. måndagar är alltid ganska sega. men vädret är fortfarande.... trist... det rergnar. men är ok. måste bara fundera ut hur jag sätter på vindrutetorkaren på bakfönstret i bilen! ;)

hoppas ni får en bda dag!
nu ska jag upp och börja jobba!

VÅR

som sagt, för mig så har det vart vår de senaste veckorna. men idag var det officiellt VÅR! det är nämligen den 20 Mars, och det är "the first day of spring!"

Det firades genom att ha picknik i Saratoga. med härliga tjejer!
TACK fina flickor för en fin dag!
mkt skratt och mkt glädje!

låter bilderna tala lite för sig själva! :)






mm, måste ju abr visa hur folk gick klädda idag! :)









lyxåkare





Pricken över it är ändå att få prata med er fina familjen!
älskar er oerhört mkt!

trolleri

idag blev det ngt helt nytt, var på en trollerishow! :)
var välldigt kul! alltså det var usas främstade trollkar eller som de kallade det illuströr. var välldigt kul aif, och som sagt, det är så häfftigt. wow, ajg är verkligen minst lika impad av allt, som barnen. och ajg lovar, inte ens de vuxna som var där kunde förstå hur saker och ting gick till! ;) haha, det är iaf välldigt coolt!

Idag var det VÅR! åh underbara vår! jag älsakar det, alltså 21 grader och stekande sol!
jag och min lilla Lauren packade lunch, filt, böcker, pennor, solglasögon och gick till "the rockpark" och hade en välldigt mysig dag! och när vi låg i solen, och läste böcker och plockade de olika stenarna som finns där, och lekte med dem, så blev det så varmt, att vi båda satt i tshirt! solen är UNDERBAR!
tror jag får insförskaffa vårskor snart alltså! balerinaköp blir det nog i helgen! :)
ja, här i USA, är det nämligen The first day of spring IMORN! åh, det är redan vår för mig nu, och har vart några veckor. men nu är det officielt! hehe

bilden är från för några veckor sedan, nu är vinterjackan bortstoppad. och helt oridigerad och så, men det är som det är! ;) men den visar iaf vilken färg vi har på himmelen!
nu ska jag se film, och sen sova.
natti natt!



Hot pot

Ja, idag var jag med om en ny upplevelse, jag var på thai/ japansk restaurang! :) och det var kul! alltså ajg har ju faktsikt vart endel i asien, men aldrgi provat på den riktiga hotopt! :) haha. men nu var de tju så att det inte var ngn skola denna vecka, så jag och några fårn klassen åkte till ett ställe inne i Albany, där vi åt. och det var vekligen jättekul! såklart var det en at thaitjejerna som hade valt stället! ;)
Åh, vad jag tycker om gemenskapen runt ett matbord. när amn äter tillsammasn så är det ngt speciellt faktiskt! låter kansk knäppt. men särskillt när alla delar mat så som vi gjorde, om man normalt sätt gör i många av de asiatiska länderna. delar på en "hotpott" och beställer in alla delar tillsammans, lägger i saker och tar ut saker åt varandra, och det blir verkligen en rolig sak samtisigt. mm, vi västerlänningar är ju så petiga och tjåpiga och när det gäller mat vill vi gärna ha en distans till alla andra. mmm, tråkiga vi är! ;) haha

idag var det ännu en fin dag! sool och fint! och mkt lek ute! som de andra dagarna denna veckan med! så det ser ljsut ut! till helgen, på lördag, tror de att det blir 20 grader och sol! åh, de tblir erkligen härligt! och imorn, är det HELG!!!
wow, det blir så skönt! hurra för helgen!
och hurra för vår! nu är det pågång!

nu måste jag lägga mig. men skrev ett litet inlägg innan natten iaf!
natti natt

love josefin


Vem sa


Saratoga

Idag åkte jag för första gången till den omtalade och mkt vackra staden Saratoga. och oj, jag gillade det verkligne, skarpt! känndes lite som swe när man gick på den fina gågatan i stan. tänk, en gågata med shopping och restauranger och caffen på, i usa, mm, inte i varje stad man hittar det precis!
men jag gillade det verkligen! var roligt! Oma tog mig dit, då det är skolledigt denna vecka! :) lite annorlunda. när man får två extra kvällar i veckan på gnt sätt, så blir det helt plötsligt ganskamkt mer tid.

Dagen, var VACKER! Jag älsakr sol! :) oj, vad det är härligt. 15 grader och sol. nu när jag skrver detta är det kväll och kl är lite över 11. men ändå så är det 13 grader ute. sååå skönt. wow, våren är påväg! och ja, det behövs verkligen. ljus och värme!
Vi var ute och lekte i parken idag och hade roligt. pciknick och lek.

Nu är jag verkligen trött och ska gå och lägga mig.
natti natt!

love Josefin!


Bilden på Oma är från förrförra helgen igentligen, men här får ni se den söta tjejen iaf! :)



Unerbaraste

ja, jag kan bara säga, jag har världens underbaraste familj!

MAMMA
PAPPA
PONTUS
BRITTA
ELSA


jag vet inte vad jag skulle göra utan er ni är det bästa som finns! och jag älsakr er så oerhört mkt!
har lärt mig att ÄLSKA er, på ett sätt jag inte trodde att jag någonsin skulle kunna älska.






På bilden är också vår lilla bonustjeje, JULIA med! och du har också en alldeles speciell platts i mit hjärta!


sickmonday

Efter en underbar helg, med mina undebrara vänner, Rebecca och Lynn i NYC så återvända jag till mitt kära Albany och vaknade på morgonen upp och mötte tre sjuka småtjejer. magsjuka... vad ska man säga. stackare. nu hopaps ajg bara att jag ska slipap det!

som sagt, en underbar helg med min kära vänner från Virginia! jag älskar dem så mkt, och de är verkligen underbara!
för att snabbt nämna vad vi gjorde, de kom upp sent på fredag och plockade upp mig, vi åkte in till Albany och bodde en natt på hotell och åkte sedan nästa morgon med tåget till storstadsön. och ja, det avr nog det regnigaste NYC jag har och kommer vara i. haha, hoppas jag. lördagen var regnig. men ajg hade två solstrålstjejer med mig, så det var ok. vi gick runt endel i olika områden, som ajg såklart inte minns namnen på. men eldel shopping blev det ju med! ;) haha, men vad kan man förvänta sig när vi är tre tjejer tillsammans över en helg påd et viset! på kvällen så såg vi på MAMMA MIA! åh, jag älskade det! verkligen roligt! och efteråt så gick vi till en bar/ restaurang, på broadway, där servitriserna sjöng och "showade" det var underbart roligt! (mamma pappa, pontus, britta och elsa, jag ska ta med er dit när ni kommer!) natten tillbringades i timesquare området. och nästa morgon så begav vi oss (ja, jag erkänner, efter endel felåkanden med the subway, hehe) till the artdistrict. var faktiskt kul att gå runt där. annorlunda. Becca är så intresseda av art, så var värkligen kul att hon uppskattade området! sedan blev det ännu mer shopping (jag lovar av oss tre handlade jag minst! haha) och vi åkte till Soho och sedan vidare till LittleItaly, där vi inte ens av misstag råkade komma in på en restaurang och som visade sig avra USAs första pizzeria. haha
mm, det var väldigt sorgligt att lämna tjejerna. sent på söndagkvällen så släpte de av mig utanfrö mitt hus, och det avr som att kastas ner till verkligheten igen. konstigt efter en helg helt svävande på rosa moln!

Konstigt att helgerna och när man har det som aldra bäst, alltid ska gå så fort. men, i guess that´s life!

ikväll var jag på aupair möte. jag körde felsåklart, emn tur att ajg hade Lena med mig, som kunde rätta till det när gpsen bara förde oss till ett industriområde! haha
var roligt att träffa tjejerna iaf! och vi firade allas födelsedagar, genom att äta tårta och glass! :) det var mysigt!
En tävling startade och det betyder att innan nästa månads möte, så ska vi i olika grupper försöka att samma in pengar till sydafrika. min grupp, ja, vi är änsålänge tre, men aif, åka till NYC över en dag, coh förena nytta med nöjje, göra ngt kul tillsammans och så, men också några timmar gå runt och be folk skänka pengar! hoppas vi kan fåtill det ngn dag! skulle vara kul!
nu är det snart natti natt daxs!
jag har börjat lägga mig alldeles för set på kvälalrna! ajabaja, inte helt bra!
och som sagt en extra bön för att jag ska kunna hålla mig frisk! ;)

Love josefin!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0